Legumes assados no forno
Ingredientes
- Usem o que tiverem à mão, mas no meu caso, a receita foi esta:
- 1 courgette
- 1 beringela
- 1 cebola
- 2 pimentos vermelhos
- 3 dentes de alho
- azeite
- sal
- pimenta
- 1 frasco de corações de alcachofra em azeite
- Nada mais simples: cortem a courgette, a beringela e a cebola em rodelas e os pimentos em tiras. Esmaguem os dentes de alho.
- Deitem tudo menos as alcachofras num tabuleiro, reguem com azeite e temperem com sal e pimenta. Levem ao forno aquecido a 220° por cerca de 20 minutos. Nessa altura juntem as alcachofras escorridas de azeite, misturem tudo bem e deixem assar por mais 5 minutos.
- Retirem e sirvam.
Oven roasted vegetables
Ingredients
- Use whatever you have at hand, but in my case, this was the recipe:
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 onion
- 2 red peppers
- 3 garlic cloves
- olive oil
- salt
- pepper
- 1 jar of artichoke hearts in olive oil
- This couldn’t be easier: preheat your oven at 220º (or 200º fan). Slice the courgette, the aubergine and the onion and cut the peppers in stripes. Crush the garlic gloves.
- Put all the prepared vegetables in an oven tray, drizzle some olive oil on top and season with salt and pepper. Put in the oven and roast for about 20 minutes. At that time, drain the artichokes and add them to the tray. Mix everything well and roast for 5 more minutes.
- Remove from the oven and serve.
Sem comentários
Enviar um comentário