Martini
Ingredientes (
1 cocktail
)
- 50ml de gin
- 15ml de vermute branco
- 1 limão
- Coloquem o copo de Martini (sim, o Martini tem copos próprios. Eu disse que era O cocktail!...) no congelador para estar bem frio na hora de servir.
- Coloquem o gin e o vermute no shaker ou em qualquer outro copo grande e alto. Encham até cima com muitos cubos grandes de gelo e, com uma colher longa (idealmente uma colher de bar), mexam bem o gelo no copo durante pelo menos 30 segundos - preferencialmente um pouco mais. Retirem o copo do congelador e deitem-lhe o Martini através de um coador.
- Cortem uma tira fina da casca do limão, torçam-na ligeiramente e com cuidado sobre o cocktail (para que os óleos da casca se libertem) e deitem-no no copo.
Martini
Ingredients (
1 cocktail
)
- 50ml gin
- 15ml white vermouth
- 1 lemon
- Put your Martini glass (yes, the Martini has its own glass - I did say it was the cocktail…) in the freezer so that it’s ice cold when you’re ready to serve.
- Put both the gin and the vermouth in the shaker or in a tall pint glass. Fill it up with lots of big ice cubes and, using a long spoon (ideally a bar spoon), stir the ice around in the glass for at least 30 seconds - preferably a bit more. Remove your Martini glass from the freezer and strain your cocktail into it.
- Now cut a thin slice of lemon peel (be careful not to include any of the white pith), twist it gently and carefully over the cocktail (so that the oils on the peel are released over the drink) and drop it in.
Sem comentários
Enviar um comentário