Espargos com cebolinha e queijo de cabra
Ingredientes (
4 pessoas
)
- 1 bom molho de espargos
- azeite
- sal
- pimenta preta
- 4 a 6 cebolinhas
- ½ limão
- 50g de queijo de cabra
- Liguem o forno a 210°. Preparem os espargos, partindo os talos pela ponta mais dura. Se houver alguns mais grossos, cortem-nos ao meio ao longo do comprimento, para ficarem todos mais ou menos da mesma espessura.
- Coloquem os espargos num tabuleiro de forno, deitem um fio generoso de azeite e temperem com sal e pimenta. Levem ao forno por cerca de 8 a 12 minutos. Enquanto esperam, cortem a raiz das cebolinhas, retirem as pontas e a pele exterior do talo. Cortem em rodelas finas e reservem.
- Assim que os espargos estiverem prontos, retirem-nos do forno, espremam o sumo do limão por cima, juntem as cebolinhas cortadas e o queijo esfarelado em pedaços. Sirvam imediatamente.
Asparagus with spring onions and goat's cheese
Ingredients (
4 people
)
- 1 good bunch of asparagus
- olive oil
- salt
- black pepper
- 4 to 6 spring onions
- ½ lemon
- 50g goat’s cheese
- Start by preheating your oven to 210º. Prepare your asparagus, by breaking the hard tips off. If some of them are thicker, cut them in half lengthwise, so that all end up with more or less the same width.
- Place the asparagus in an oven tray, drizzle them generously with a good olive oil and season with salt and pepper. Put them in the oven for 8 to 12 minutes. Take that time to cut off the spring onion roots, remove the tips and the exterior skin. Cut them in thin slices and reserve.
- As soon as the asparagus are ready, remove them from the oven, squeeze the lemon juice on top of them, sprinkle the spring onion slices and crumble the goat’s cheese. Take a moment to admire how beautiful it looks and serve immediately.
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