Figos com halloumi, presunto, avelãs e mel
Ingredientes (
4 pessoas
)
- 1 queijo halloumi
- 8 figos
- 4 fatias finas de presunto
- pimenta
- avelãs tostadas
- mel
- Comecem por cortar o halloumi em oito fatias. Aqueçam uma frigideira ao lume e, quando estiver bem quente, coloquem as fatias de halloumi, deixando fritar dos dois lados. Retirem as fatias e coloquem-nas numa assadeira de forno.
- Cortem os figos ao meio e enrolem cada metade em meia fatia de presunto. Coloquem duas metades de figo sobre cada fatia de halloumi e polvilhem com um pouco de pimenta, a gosto. Entretanto triturem grosseiramente as avelãs e polvilhem-nas sobre os figos. Terminem com um fio de mel e levem ao forno aquecido a 220º. Deixem assar por cerca de 12 minutos, ou até o presunto assar e ficar estaladiço.
- Sirvam imediatamente.
Roast figs with halloumi, ham, hazelnuts and honey
Ingredients (
4 people
)
- 1 halloumi cheese
- 8 figs
- 4 thin slices of ham
- pepper
- roasted hazelnuts
- honey
- Turn up the oven to 220º (or 200º fan). Cut the halloumi in eight slices. Put a frying pan on the hob and, as soon as it’s hot, add the halloumi slices, frying them on both sides until it gains a good colour. Remove the slices and put them in a baking tray.
- Cut the figs in half and roll each half in half a slice of ham. Place two fig halves over each slice of halloumi and season with a bit of pepper. In the meantime, pulse the hazelnuts slightly in a food processor and sprinkle them over the figs. Finish with a drizzle of honey. Put the baking tray in the oven and leave to roast for about 12 minutes, or until the ham becomes nice and crisp.
- Serve immediately.
Sem comentários
Enviar um comentário